vineri, 1 iunie 2012

Ion Luca Caragiale, comemorat la Berlin


Pe data de 8 iunie se vor împlini 100 de ani de la moartea marelui dramaturg (după calendarul vechi) Ion Luca Caragiale. Astfel, Rodica Mandache, alături de Corul Madrigal, îl vor omagia pe Caragiale, la Berlin, anunţă Mediafax.


Conform programului stabilit, Rodica Mandache va prezenta fragmente din operele dramatrugului, care vor fi traduse în limba germană, iar spre seară, se va putea viziona o proiecţie care conţine portrete animate ale marelui dramaturg şi citate din opera sa. Intregul eveniment se va desfăşura la sediul clădirii Ambasadei României la Berlin, iar proiecţia imaginilor va fi realizată de către David Szauder aka Pixelnoizz, celebru artist vizual, care a avut colaborări cu importante foruri culturale din Berlin, printre care Festivalul de New Media Transmediale, , informează Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin.

In ceea ce priveşte spectacolul oferit de către corul Madrigal, acesta se va desfăşura la Admiralspalast, o clădire cu tradiţie în producerea şi găzduirea de spectacole de divertisment, cabaret, teatru, circ, dar şi concerte şi manifestări muzicale, situată pe celebra Friedrichstrasse, în Berlin-Mitte. Corul Naţional de Cameră Madrigal se bucură de onoarea de a fi parte integrantă a patrimoniului cultural-universal UNESCO, începând cu anul 1992. Pentru spectacol, s-au pregătit piese de muzică corală universală, dar şi de muzică românească. Printre acestea, se remarcă: "Wohlauf ihr Gäste", de Erasmus Widmann, "Mignonne, allons voir", de Guillaume Costeley, "Il bianco e dolce cigno", de Jacobus Arcadelt, "On the plains", de Thomas Weelkes, Coralele Nr. 126, 123, 122 de J. S. Bach şi "Waldgesang", de George Enescu.

Mai mult decât atât, emblema ICR Berlin a anului 2012 este însuşi fostul mare dramaturg, Ion Luca Caragiale. Pentru aceasta, s-a abordat o strategie vizuală aparate, în care putem remarca introducerea unui timbru Caragiale în semnăturile tuturor e-mail-urilor institutului, un banner online pe site-ul propriu cu placa memorială deja existentă la ultima adresă a scriitorului, precum şi un material video cu imagini ale scriitorului, adaugă Mediafax.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu