marți, 3 septembrie 2013

COMUNICAT DE PRESÃ – cazul copilului ucis de un câine vagabond în apropierea parcului TEI



Scriem pentru tineri şi studenţi, dar nu putem rămâne indiferenţi atunci când vine vorba despre moartea unui copil de patru ani care ieşise la joacă alături de frate şi bunică, în apropierea parcului Tei. Cred că ştim cu toţii povestea care ieri după-masă a zguduit o ţară întreagă, iar detaliile legate de cauza sau contextul în care s-a întamplat tragedia nu îşi au rostul.

Ce ar trebui să fie important, să stârnească interesul tuturor şi mai ales al autorităţilor este legat de ceea ce se va întâmpla după acest incident cu mare impact emoţional. Chiar dacă în anii trecuţi s-au strâns semnături împotriva câinilor vagabonzi şi pentru susţinerea unei legi plauzibile, lucrurile se pare că nu au nicio rezolvare. Mai mult decât atât, oamenii sunt atacaţi, au existat cazuri de deces, iar autorităţile încă nu se pretează spre a lua vreo măsură.

Noi, echipa IQool, cerem un minim de siguranţă atunci când ieşim pe stradă, în locurile publice, iar pentru aceasta, este nevoie de implicarea celor în măsură pentru a avea soluţii echitabile. De asemenea, cetăţenii au dreptul la un mediu prielnic, armonios şi care să prezinte siguranţă.

Adriana GIURCÃ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu