Ministerul Invățământului pregăteşte noi reforme în ceea ce priveşte sistemul educațional din România. Astfel, elevii şi studenții vor fi întâmpinați cu procese de modernizare care vor facilita acumularea noilor informații. In câțiva ani, pe băncile elevilor nu se vor mai găsi informații nerelevante şi nici cărți greoaie pe care cu toții le transportă zi de zi. Pentru profesori, această inițiativă se pare că este una revoluționară, care îi va supune la o muncă în plus deoarece aceştia vor trebui să se adapteze noilor metode de predare.
Primii care se vor bucura de aceste idei vor fi elevii din clasa pregătitoare, iar până în 2018 se preconizează că întreg sistemul educațional va fi adaptat la cerințele societății actuale. Conform declarației Oanei Barbu, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, manualele vor dispărea de pe băncile celor aflați în clasa pregătitoare, acestea fiind înlocuite cu fişe de curs, iar profesorii îşi vor desfăşura activitățile urmărind ghidul de lucru.
Eşuarea în găsirea unui loc de muncă după terminarea studiilor este pusă tot pe seama pregătirii intelectuale. Intr-un interviu acordat, Eugen Palade, consilier al ministrului Educaţiei şi coordonator al procesului de modernizare curricular, a susținut ideea de a realiza materialele şcolare în conformitate cu societatea în care trăim. In plus, el a subliniat faptul că întreaga schimbare nu va fi posibilă dintr-o dată, clasa pregătitoare fiind cea privilegiată pentru noile reforme.
In ceea ce priveşte noile programe, Oana Badea a adăugat că, părinții vor avea un cuvânt de spus la realizarea lor, la fel ca şi profesorii, iar accentul se va pune asupra societății civice. In 2013-2014, editurile vor fi invitatate pentru a-şi prezenta noile manuale, realizate după noile condiții.
Sursa: www.evz.ro
Foto: www.ziarulring.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu