miercuri, 21 martie 2012

Noi proiecte de lege pentru pacienții români

Noi proiecte de lege pentru pacienții români
Un nou proiect va fi înaintat Parlamentului spre a fi adoptat. Reuniți într-o dezbatere, pacienți, medici şi autorităţi din domeniul sănătăţii au decis că este nevoie de o nouă lege asupra drepturilor şi obligațiilor pacienților.
Aceasta constă în consilierea psihologică de care pacienții au nevoie înaintea unei intervenții chirurgicale. Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor din România, spune că s-a ajuns la o astfel de decizie deoarece pacienții trebuie să fie pregatiți psihic şi moral înainte de a intra în sala de operații, iar consilierea psihologică va facilita demersul acesteia.


Pe 13 martie se serbează în fiecare an, Ziua Europeană a Pacientului, iar începând din 2012, această zi vine în plus cu instituția dependentă a Avocatului Pacientului. In ceea ce priveşte noul proiect, Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat că aceasta este o idee interesantă, adăugând faptul că era nevoie de o astfel de instituție care să apere drepturile pacienților. De asemenea, noul proiect are în vedere promovarea drepturilor pacienților în raport cu autoritățile publice și cele medicale, prin campanii de informare şi conferințe sau accesand site-ul www.avocatulpacientului.ro
Sursa: www.evz.ro
Foto: www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu