vineri, 1 iunie 2012

Ziua de 2 iunie ar putea deveni Ziua Naţională a Adopţiei


Cetăţenii din Bucureşti şi Timişoara vor organiza în cursul zilei de sâmbătă, evenimente pentru a susţine adopţia. Alături de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), comunitatea familiilor adoptive doreşte ca data de 2 iunie să devină Ziua Adopţiei, anunţă Mediafax.


Evenimentul se va desfăşura în două parcuri şi va avea ca momente distractive, spectacole de magie, dans şi cântec, jocuri, concursuri şi piese de teatru pentru copii. Astfel, în Bucureşti, cei interesaţi vor putea să se alăture susţinătorilor, între orele 10.00 şi 14.00, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), iar în Timişoara, în parcul Copiilor – Amfiteatru, în intervalul 11.00 - 18.00.

Preşedintele ORA, Bogdan Panait a declarat vineri, pentru Mediafax: "Vrem să schimbăm mentalitatea şi abordarea, să arătăm că interesul superior al copilului este într-o familie şi, atunci când familia naturală nu are posibilitatea să-i ofere atenţia şi dragostea de care trebuie să se bucure orice copil, soluţia este adopţia. Sperăm ca această zi să fie instituită printr-un act normativ. Ne dorim ca, prin astfel de acţiuni, să creştem gradul de informare al populaţiei cu privire la procedura şi particularităţile adopţiei, dar mai ales să celebrăm adopţia ca modalitate firească de a deveni părinte, de a deveni fiu sau fiică".

Acestui demers i s-a alăturat şi Parlamentul României, iar Camera Deputaţilor deja a format un grup care îl sprijină, prin realizarea unui act normativ, pentru ca ziua de 2 iunie să fie declarată Ziua Naţională a Adopţiei. De asemenea, această zi este vazută ca fiind un prim pas către popularizarea legislatiei în domeniu şi pentru ca toţi cei implicaţi în adopţie, de la asistenţi sociali, magistraţi, psihologi şi până la părinţii adoptivi, să arate adevăratele beneficii ale adopţii, adaugă Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu