duminică, 27 ianuarie 2013

Trimiţi un eseu şi poţi vizita Japonia!

Toţi ne dorim un viitor mai bun şi sperãm cã lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru generaţia tânãrã. De foarte multe ori, nu ne gândim cum ne-am dori ca viitorul sã fie pentru noi, ci doar sperãm…


Astfel, dacã eşti dispus sã îţi împãrtãşeşti ideile despre un viitor care ar putea fi influenţat de culturã şi în acelaşi timp, doreşti sã participi la un concurs, te invitãm sã îţi exprimi viziunea ta, participând la concursul de eseuri “Puterea culturii de a crea un viitor mai bun”.
Fiecare dintre noi ne apãrãm poporul şi cultura, dorind sã devinim cunoscuţi prin elementele cele mai importante ale ţãrii din care provenim. Subiectul în jurul cãruia acest concurs a luat contur şi pentru care trebuie sã redactezi eseul, are la bazã întrebarea : Care sunt aspectele culturii din ţara sau regiunea ta de care eşti mândru şi cum pot tinerii sã foloseascã aceste elemente pentru a crea un viitor mai bun?
In ceea ce priveşte redactarea, eseul poate fi în englezã, francezã, spaniolã sau germanã şi trebuie sã aibã 700 de cuvinte sau mai puţin. Pentru cei care doresc sã-l redacteze în limba japonezã, numãrul caracterelor necesare este de 1600.
Cel mai important este ca eseul sa fie original şi nepublicat.
Termenul limitã pentru trimiterea eseurilor este de 30 iunie 2013, iar primii trei câştigãtori vor primi premii în bani şi o excursie în Japonia!
Pentru mai multe informaţii, aici.
Adriana Giurcã

Se cautǎ jurnalişti pentru Simularea Parlamentului European

Dacǎ vǎ intereseazǎ domeniul presei scrise şi cunoaşteţi limba francezǎ, vǎ invit sǎ aplicaţi pentru a fi redactor al “Presei Parlamentare Scrisǎ” pentru Simularea Parlamentului European, Roma, august 2013.



Menţionez cǎ posturile sunt destinate formǎrii unei echipe distincte de cea a delegaţiei României care va reprezenta temele de anul acesta.
Cerinţele pentru înscriere sunt:  (le voi scrie în limba francezǎ)
  • Parfaite maîtrise du française écrit et parlé,
  • Intérêt pour l’actualité européenne,
  • Capacité au sens de l’initiative,
  • Capacité à travailler sous la pression du temps,
  • Capacité d’adaptation et de réactivité,
  • Maîtrise des réseaux sociaux (notamment Twitter)
  • Maîtrise des outils de publication internet (Tumblr ou WordPress)
Cei interesaţi îmi pot lǎsa un mesaj pe pagina de FB sau pe adresa personalǎ de e-mail : adagiurca91@yahoo.com
Vǎ invit sǎ aplicaţi pentru cǎ este o acţiune importantǎ pentru ţara noastrǎ !

Adriana Giurcǎ

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Apel candidaturi

Dragii mei,

Daca va intereseaza domeniul presei scrise si cunoasteti limba franceza, va invit sa aplicati pentru a fi redactor al "Presei Parlamentare Scrisa" pentru Simularea Parlamentului European, Roma, august 2013.

Mentionez ca posturile sunt destinate formarii unei echipe distincte de cea a delegatiei Romaniei care va reprezenta temele de anul acesta.

Cerintele pentru inscriere sunt: (le voi scrie in limba franceza)

Parfaite maîtrise du française écrit et parlé,
Intérêt pour l’actualité européenne,
Capacité au sens de l’initiative,
Capacité à travailler sous la pression du temps,
Capacité d’adaptation et de réactivité,
Maîtrise des réseaux sociaux (notamment Twitter)
Maîtrise des outils de publication internet (Tumblr ou Wordpress)

Cei interesati imi pot lasa un mesaj pe pagina de FB sau pe adresa personala de e-mail.

Va invit sa aplicati pentru ca este o actiune importanta!

joi, 24 ianuarie 2013

Best Film Fest la Cinema Union

Pânǎ pe data de 31 ianuarie, la Cinema Union, se desfǎşoarǎ Best Film Fest. Evenimentul are loc în Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Ion Câmpineanu nr. 21). Aflat la cea de-a XIII-a ediţie, Best Film Fest doreşte sǎ readucǎ publicului, cele mai bune filme din anul 2013.


Cinemateca Union îi aşteaptǎ pe toţi cei care doresc sa revadǎ cele mai bune filme ale anului precedent, alese pe baza presei de specialitate. Preţul unui bilet este de 15 lei, însǎ se oferǎ reduceri pentru studenţi, pensionari sau pentru cei care deţin abonamente.

Programul proiecţiilor de film este urmǎtorul :

Vineri, 25 ianuarie:
12:00 DESPRE OAMENI ŞI MELCI
14:00 DOAMNE… CE MĂCEL! / CARNAGE
16:00 DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA / TO ROME WITH LOVE
18:30 DUPĂ DEALURI
Sâmbătă, 26 ianuarie:
10:30 DOAMNE… CE MĂCEL! / CARNAGE
12:30 OSLO, 31 AUGUST / OSLO, 31. AUGUST
14:30 TOATĂ LUMEA DIN FAMILIA NOASTRĂ
17:00 DESPRE OAMENI ŞI MELCI
19:00 MOTOARE SFINTE / HOLY MOTORS
Duminică, 27 ianuarie:
10:30 DUPĂ DEALURI
13:30 BĂIATUL CU BICICLETA / LE GAMIN AU VÉLO
15:30 DESPRE OAMENI ŞI MELCI
17:30 OSLO, 31 AUGUST / OSLO, 31. AUGUST
19:30 LE HAVRE
Luni, 28 ianuarie:
12:00 TOATĂ LUMEA DIN FAMILIA NOASTRĂ
14:30 DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA / TO ROME WITH LOVE
17:00 ŞAPTE PSIHOPAŢI ŞI UN CÂINE / SEVEN PSYCHOPATHS
19:30 BĂIATUL CU BICICLETA / LE GAMIN AU VÉLO
Marţi, 29 ianuarie:
12:30 MOTOARE SFINTE / HOLY MOTORS
15:00 ŞAPTE PSIHOPAŢI ŞI UN CÂINE / SEVEN PSYCHOPATHS
17:30 DOAMNE… CE MĂCEL! / CARNAGE
19:30 OSLO, 31 AUGUST / OSLO, 31. AUGUST
 Miercuri, 30 ianuarie:
12:00 LE HAVRE
14:00 MOTOARE SFINTE / HOLY MOTORS
16:30 TOATĂ LUMEA DIN FAMILIA NOASTRĂ
19:00 ŞAPTE PSIHOPAŢI ŞI UN CÂINE / SEVEN PSYCHOPATHS
Joi, 31 ianuarie:
12:00 BĂIATUL CU BICICLETA / LE GAMIN AU VÉLO
14:00 LE HAVRE
16:00 DUPĂ DEALURI
19:00 DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA / TO ROME WITH LOVE
Adriana Giurcă

Cursuri de limbi străine la Centrul ARIEL

Centrul de Limbi Străine Ariel din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti a dat startul noilor înscrieri pentru cursurile de limbi străine.


Astfel, până pe data de 8 februarie, sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să cunoască una dintre limbile : engleză, franceză, italiană, spaniolă, portugheză, germană, suedeză, olandeză, rusă, sârbă, croată, cehă, bulgară, chineză, japoneză, turcă, arabă, ebraică modernă si biblică, neogreacă, cât şi română pentru străini. De asemenea, se organizează şi cursuri de pregătire pentru cei care doresc să obţină examenul de Cambridge sau TOEFL.

Centrul Ariel s-a înfiinţat în anul 2001 şi organizează cursuri de limbi străine pentru toate nivelurile de pregătire, în grupuri de maxim 17 persoane. Cei care predau cursurile au o pregătire foarte bună, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, fiind profesori formaţi în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, cadre universitare şi cei mai buni absolvenţi ai Facultăţii, masteranzi sau doctoranzi.

Cursurile se desfăşoară în cadrul sediului Facultăţii de Limbi Străine din str. Pitar Moş (în spatele Cinematografului Scala), cât şi în sediile Universităţii din str. Edgar Quinet (Piaţa Universităţii) şi str. Schitu Măgureanu (Izvor). De asemenea, cursurile au o durată cuprinsă între 32 si 64 de ore, desfăşurându-se în ritm de 2 şedinţe a câte 2 ore pe săptămână. La finalul cursurilor, fiecare participant va primi un certificat de participare în care se precizează tipul şi durata cursului, precum şi calificativul obţinut de cursant în urma evaluării profesorului.

Pentru mai multe detalii, aici.
Adriana Giurcă

duminică, 20 ianuarie 2013

“Made în România” la Teatrul de pe Lipscani

Joi, 24 ianuarie, începând cu ora 19:00, la Teatrul de pe Lipscani, va avea loc piesa de teatru “Made în România”.


Evenimentul se va desfǎşura în sala Rapsodia, timp de o orǎ şi jumǎtate, fiind garantat de cǎtre Dan Puric.
Spectacolul a fost conceput ca fiind o succesiune de povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind şi încântă spectatorul prin ineditul desfăşurării, prin haz şi dezinvoltură. “Made în Romnia”, sub îndrumarea lui Dan Puric doreşte sǎ redea conceptul de culturǎ şi de apartenenţǎ, aspecte pentru care acesta a devenit consacrat.

De asemenea, într-un interviu acordat, subliniem “Costumele create de Irina Solomon se integrează perfect acestei figuraţii în mişcare, antrenament zilnic realizat cu precizie şi fineţe, într-o ţară în care oamenii rîd, plîng, se caută şi încearcă să se întîlnească cîndva. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Made in România.

Biletele se gǎsesc la Casa de Biletea a Sǎlii Rapsodia, str. Lipscani 53. De asemenea, se pot face şi rezervǎri telefonice, la numerele 021-315.89.80 sau 0761.319.819.

Adriana Giurcǎ

Gala Cântecelor de Munte în club Mojo

Club Mojo din Capitalǎ gǎzduieşte miercuri, începând cu ora 20:30, Gala Cântecelor de Munte.


Astfel, pentru cei care au început sesiunea sau se duc la muncǎ, organizatorii au gândit evenimentul ca fiind o escapdǎ, dorind sǎ readucǎ sentimentele de week-end, petrecut la munte.

Ca în fiecare an, invitaţii sunt noi şi aduc o serie de surprize celor care vor fi prezenţi în aceastǎ zi de miercuri, în club Mojo. In 2013, organizatorii îi aduc pentru voi pe Titus Constantin, Iulia Em, Vampi, Zuzi, Cati Vişinescu, dar şi alţi prieteni dragi care vor anima atmosfera.

Gala se va desfǎşura timp de peste cinci ore, în care vor predomina cântecele de munte. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Adriana Giurcǎ

joi, 17 ianuarie 2013

Weekend Seminar – training pe managementul proiectelor

Akcees Education organizeazǎ o serie de seminarii în domeniul managementului de proiecte. Astfel, dacǎ sunteţi interesaţi de domeniu, puteţi aplica online, pânǎ pe data de 1 februarie.


Pentru a atinge rezultatele dorite cu propriile proiecte, timp de douǎ zile, pe 14 şi 15 februarie, Akcees Education te invitǎ la Weekend Seminar. Pentru cei selectaţi, organizatorii oferǎ cursuri ale unor traineri de excepţie şi ale unor invitaţi speciali.

Printe criteriile de selecţie, se enumerǎ :
  • Eşti student, masterand sau proaspǎt absolvent (18 – 28 de ani)
  • Vrei sǎ înveţi prin metode de educaţie non-formalǎ
  • Vrei sǎ acumulezi competenţe de management de proiect
Pentru a aplica, trebuie completat formularul de la adresa http://akcees.ro/seminar/aplica, iar cei care vor fi selectaţi vor fi anunţaţi pânǎ pe data de 8 februarie.
Adriana Giurcǎ

Noi cursuri gratuite în domeniul industriilor creative

In luna ianuarie, se organizeazǎ noi cursuri gratuite de antreprenoriat în industrii creative. Trainerii proiectului “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” aşteaptǎ noii participanţi cu materiale şi suport de curs.


De-a lungul timpului, peste 130 de tineri care au dorit sǎ fie consiliaţi în domeniul industriilor creative, au participat la sesiunile de training. Cursurile se desfǎşoarǎ pe o perioadǎ de trei zile şi conţin informaţii esenţiale despre marketing, strategia de vânzări și financiară, aspecte legale sau de capital uman care se finalizează cu impulsul de a demara afacerea, cu un business plan, dar și cu o diplomă acreditată ANC (fost CNFPA).

Perioadele de înscriere sunt :

  • 23-25 ianuarie 2013 (deadline înscrieri: 17 ianuarie);
  • 28-30 ianuarie  2013 (deadline înscrieri: 22 ianuarie).

Inscrierile se fac online, la adresa www.crestetalente.ro/inscriere-training. Cei selectaţi, vor fi contactaţi telefonic şi vor forma grupe de maxim 25 de persoane/sesiune. De asemenea, cei care nu vor fi selectaţi, îşi pot exprima dorinţa de a participa la sesiunile de training din luniile viitoare, trimiţând un e-mail, la adresa training@crestetalente.ro.

Mai multe informaţii despre agenda detaliată a cursurilor, profilele trainerilor și condițiile de înscriere pot fi consultate pe site-ul proiectului : www.crestetalente.ro.

Adriana Giurcǎ

duminică, 13 ianuarie 2013

„D’ale noastre” – o piesǎ de teatru-dans

Joi, 17 ianuarie 2012, începând cu ora 20:00, în Sala Mare a Teatrul Naţional Bucureşti, are loc spectacolul „D’ale noastre”.


„D’ale noastre” este o piesǎ de teatru-dans realizatǎ de cǎtre Gigi Căciuleanu şi care doreşte sǎ readucǎ la viaţǎ personajele marelui Caragiale. Evenimentul este conceput ca fiind o lume fantastică, în care realismul costumelor contrastează profund cu absurdul mişcărilor, dar în care recunoaştem arhetipuri surprinzător de familiare prin momentele inspirate din “Dom­nul Goe”, “Bubico”, “Lanţul slăbiciu­ni­lor”, “O scrisoare pierdută” sau “O noapte furtunoasă”.
Intr-un interviu acordat despre piesǎ, Gigi Căciuleanu susţinea : „Un Caragiale revizitat în ziua de azi, în care absurdul ionescian a devenit lo­gică cotidiană. Un spectacol în care mi-am propus să explorez această lume a noastră cea de toate zilele, plină cu de-ale noastre. Nu numai cele româneşti, ci, în general, cu cele de-ale noastre, ome­neşti. Cât de goi ne simţim, aşa, zvârliţi în noaptea furtunoasă a acelor nimi­ci­toa­re nimicuri de-ale carnavalului coti­dian“.
Coloana sonorǎ a fost editatǎ de cǎtre Lucian Stan şi Marius Marchidan, iar cei care vor juca în piesǎ sunt unii dintre cei mai controversaţi artişti ai momentului : Ramona Bărbulescu, Rasmina Călbăjos, Alexandru Călin, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Vanda Ştefănescu, István Téglás, Arcadie Rusu.

Gǎsiţi mai multe detalii despre eveniment, accesând :
http://www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=426

Adriana Giurcǎ

Leo Burnett caută stagiari

Compania Leo Burnett caută stagiari, pentru două arii de activitate. Se caută trei tineri dornici să învețe despre Client Service şi un altul care va sta alături de cei de la Strategie.


Leo Burnett este o companie de publicitate care, în România, este autoarea unor spoturi publicitare rămase celebre în rândul publicului.

Programul de internship are o durată de patru luni de zile, timp în care cei patru studenți selectați vor experimenta viața dintr-o agenție de publicitate. Internshipul se adresează tinerilor din ultimul an de facultate sau proaspăt absolvenți.
Cei care doresc să participe la selecție, sunt invitați să trimită CV-ul, alături de o scrisoare de motivație, de maxim o jumătate de pagină, în care să explice de ce-și doresc să facă parte dintr-un departament de Client Service sau de Strategie, la adresa internship@leoburnett.ro.

Data limită pentru a trimite documentele necesare candidaturii este de 20 ianuarie.

Adriana Giurcă

vineri, 11 ianuarie 2013

Tineret în Acţiune oferǎ cursuri de pregǎtire

Programul Tineret în Acțiune vǎ invitǎ sǎ aplicați pentru cursurile care au ca scop îmbunătățirea cunostintelor privind activitățile de fundraising sau public speaking.


Proiectul presupune parcurgerea a cinci cursuri, iar mai apoi, participanţii vor efectua un internship într-o organizație neguvernamanetală. Sunt invitați sǎ participe atât elevi, cât şi studenți ai Universitǎții din Bucureşti, pe o duratǎ de cinci zile.

Domeniile abordate în cadrul celor cinci zile sunt : Educație financiară, Antreprenoriat, Fundraising, Public Speaking, Cetățenie europeană.

Formatorii programului sunt:
Corneliu Ionescu – consultant, trainer, pasionat de educație financiară, antreprenoriat și marketing, 15 ani de experiență, în prezent manager de dezvoltare la Fundația Cartea Călătoare și consultant extern pentru FDSC și PACT.
Ionelia Diaconu – trainer, experiență vastă în marketing, actualmente brand communication manager la Metro.
Catalin Iordache – trainer, manager Atelierul de Manufactură și Ionuț Ionescu, actor, doctor în teatrologie, manager la Fast Production.

Inscrierile se desfǎşoarǎ în perioada ianuarie – februarie 2013, prin completarea formularului http://educatiereala.ro/cursuri/formular-de-inscriere/.

Adriana Giurcǎ

Se cautǎ colaboratori pentru Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”

ARTEXIM cautǎ colaboratori pentru asigurarea pregătirii, organizării şi desfăşurării Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu” – ediția 2013. Pentru aceasta, se organizeazǎ un concurs, în perioada 15.02 – 15.03 2013.


Cea de-a XXI-a ediţie e va desfășura în perioada 1 – 28 septembrie și va găzdui peste 150 de evenimente. Dintre acestea, amintim : 6 concerte de muzică românească; 14 recitaluri şi concerte camerale; 14 mari orchestre cu 28 de concerte; 21 de ansambluri orchestrale şi camerale;  8 concerte  „Enescu şi contemporanii săi”; 4 spectacole de operă; 2 spectacole de balet; 48 de concerte în cadrul concursului internațional; manifestări în Piața Festivalului timp de 21 de zile; expoziţii de artă plastică; Simpozionul de muzicologie.

Cerinţele organizatorilor pentru viitori colaboratori sunt :
- studii superioare de lungă durată la o instituţie de învăţământ superior
- cunoaşterea unei limbi străine;
- bune cunoştinţe de operare PC;
- excelente abilităţi de comunicare şi lucru în echipă, perseverenţă, creativitate, rezistenţă la muncă în condiţii de stres, adaptabilitate, iniţiativă.

Pentru a aplica, participanții trebuie sǎ cunoascǎ o bibliografie formatǎ din :
- Ultimele ediții ale Festivalului şi Concursului Internațional „George Enescu”;
- mediul cultural şi artistic românesc şi internaţional.

Cei interesați sunt aşteptaţi sǎ-şi depunǎ dosarul de candidaturǎ la sediul ARTEXIM (Calea Victoriei nr. 155, bl. D1 , sc. 8, et. 2 sector 1, București) sau via e-mail, la adresa artexim@rdslink.ro. Dosarul trebuie sǎ conținǎ :
- cerere de înscriere tip
- curriculum vitae actualizat;
- 2 fotografii;
- copie a actului de identitate însoţită de original;
- copii ale altor diplome şi certificate care atestă pregătirea candidaţilor (dacă sunt relevante), însoţite de original;

Rezultatele concursului vor fi anunţate pe site-ul www.icr.ro, cât şi la avizierul instituției, în termen de 30 de zile de la finalizarea concursului.

Adriana Giurcǎ

miercuri, 9 ianuarie 2013

La multi ani, Tata!

Este ziua tatalui meu si i-am pregatit o surpriza :)  http://www.monitoruldevalcea.ro/sport/36326/




La mulţi ani, tatǎlui meu! Ii doresc multǎ sǎnǎtate şi putere pentru a continua ceea ce îi place cel mai mult: sǎ fie în preajma copiilor şi sǎ-i înveţe fotbal adevǎrat, îi doresc multǎ rǎbdare pentru cǎ rezultatele întotdeauna ajung la oamenii muncitori, îi doresc sǎ trǎiascǎ încǎ pe atât pentru ca eu sǎ mǎ pot bucura de toate lucrurile frumoase pe care le-am invǎţat şi continui sǎ le învǎţ de la el, îi doresc sǎ fie mereu aşa cum este: direct, sincer şi cu capul pe umeri şi îi doresc, poate cel mai mult, sǎ fie respectat şi apreciat la adevǎrata lui valoare şi pentru calitǎţile pe care le are!

Acum 45 de ani, se nǎştea tatǎl meu, cel care avea sǎ fie un copil cuminte în timpul copilǎriei, un adolescent hotǎrât mai târziu, un profesionist de excepţie în anii sǎi de carierǎ şi un tatǎ şi soţ model, exemplu pentru orice familie! Ii mulţumesc pentru toate momentele de sacrificiu din viaţa lui pe care le-a dedicat familiei, îi mulţumesc cǎ întotdeauna a ştiut sǎ se facǎ respectat crescând astfel, într-o familie perfectǎ. Ii mulţumesc pentru toate cuvintele spuse, pentru lauda şi mândria pe care mi le poartǎ, dar şi pentru momentele în care mi-a atras atenţia atunci când nu fǎceam întocmai ceea ce trebuia. Ii mulţumesc cǎ a ştiut sǎ-şi împartǎ timpul pentru ca atât viaţa profesionalǎ, cât şi cea familialǎ sǎ fie încununate de succes, îi mulţumesc pentru toţi oamenii importanţi şi locurile frumoase, alǎturi şi în care am crescut.

Iţi mulţumesc, tati, pentru ceea ce sunt, iţi mulţumesc cǎ mi-ai oferit o creştere şi o copilǎrie perfecte, din care nu mi-a lipsit nimic! Iţi multumesc cǎ am moştenit caracterul tǎu şi niciodatǎ nu cedez atunci când îmi doresc ceva, sunt mândrǎ de tine şi aşa cum şi tu eşti, am învǎţat sǎ fiu un om sincer, direct, care merge cu mândrie de sine, oriunde!

Te iubesc şi sper ca pe viitor, sǎ te fac din ce în ce mai mândru de mine şi sǎ reuşesc şi eu în viaţǎ sǎ mǎ fac respectatǎ pentru ceea ce realizez!

Cam asa..



Am intalnit in ultimul timp persoane care nu prea stiu sa treaca peste lucrurile mai putin placute din viata lor, din viata tuturor, pana la urma. Nu inteleg de ce inca mai sunt interesate de lucruri care apartin trecutului, care nu mai fac parte din viata de zi cu zi si mai mult decat atat, iti provoaca stari neplacute atunci cand te gandesti la ce-ar fi fost daca, cum ar fi fost daca.. E si mai de neinteles cand vezi acestea din partea unor oameni care se considera oameni tari, “cu caracter” cum imi place mie sa-i numesc. E posibil ca de fapt, ei sa fie doar niste persoane slabe care se ascund in spatele unei masti care se vrea a fi de fier.

E important sa stim sa uitam ceea ce nu ne place, ceea ce nu s-a fructificat si care nu ne-a adus la fericire pentru ca astfel, ne construim un viitor puternic. Adevaratii oameni sunt cei care isi construiesc viitorul pe un trecut uitat, dar din care s-a invatat.

Si alt lucru pe care nu-l inteleg. La ce sa te intereseze ce se intampla in viata lui X si de ce a fost in locul Y cu persoana Z? Conteaza atat de mult pentru tine daca un X e fericit? Daca s-ar gandi la tine si si-ar dori sa imparta cu tine din viata lui, te-ar cauta si ti-ar acorda putina atentie, macar asa din mila.. daca nu din sentimente mai puternice. Si nu inteleg totusi, de ce exista oameni care traiesc doar pentru a se informa despre viata altora si despre a incerca sa se prinda de aceasta ca un paianjen de panza.. 

Sunt atatea lucruri care merita importanta, care trebuie tratate cu atentie. Daca am avea vreo 3-4 vieti, poate as fi tentata sa “ma inspir” din viata altora sau sa vad de ce lor le e bine, rau, greu, frumos, dar am o singura viata pe care vreau sa o traiesc asa cum imi place si cum consider eu ca e Perfect pentru mine, alaturi de oamenii importanti, vreo trei la numar si un catel, sa continui activitatile pe care in prezent le fac si sa reusesc din ce in ce mai multe lucruri care sa ma bucure sufleteste!

duminică, 6 ianuarie 2013

Se cautǎ asistenţi pentru instituţiile UE

Oficiul European de Selecţie de Personal (EPSO) anunţǎ cǎ sunt scoase la concurs câteva sute de posturi de asistenţi pentru instituţiile din UE.


Dacǎ domeniul tǎu de interes este unul dintre finanţe/contabilitate, economie/statistică, biologie, sănătate, chimie, fizicǎ sau inginerie civilă, te invitǎm sǎ aplici. Un mare avantaj este salariul care porneşte de la suma de 3.000 de euro pe lună.

Existǎ douǎ perioade pentru înscriere. Pentru posturile în finanţe, contabilitate şi economie, înscrierea se poate face până pe 15 ianuarie 2013, pe site-ul oficial EPSO www.eu-careers.eu. Pentru asistenţi cu profil de tehnician de laborator, înscrierile se fac până pe 22 ianuarie 2013, pe acelaşi site.

Printre calitǎţile necesare celor care doresc sǎ obţinǎ un post de asistent într-una dintre insituţiile Uniunii Europene, se enumerǎ: aptitudini manageriale, viziune şi gândire strategică, competenţe (cum ar fi capacitatea de a analiza şi soluţiona probleme, de a prioritiza şi organiza, flexibilitate, abilităţii de comunicare), motivaţia, încrederea şi rezistenţa la stres.

Pe lângǎ salariul care porneşte de la 3000 de euro, se adaugă numeroase alte beneficii, precum alocaţii pentru familie, alocaţie pentru casǎ, alocaţie pentru copil aflat în întreţinere, alocaţie pentru grădiniţă sau pentru educaţie. De asmenea, cei angajaţi mai primesc şi alte venituri de expatriere (16% din salariul de bază) sau alocaţia de rezidenţă în străinătate (4% din salariul de bază).

Adriana Giurcǎ

Spectacol de pantomimǎ – “Necuvinte”

Sâmbǎtǎ, 12 ianuarie, Teatrul de pe Lipscani vǎ invitǎ sǎ urmǎriţi piesa de pantomimǎ “Necuvinte”. Evenimentul începe la ora 19:oo şi se va desfǎşura în sala Rapsodia.



Cei patru tineri artişti îşi doresc ca de-a lungul spectacolului sǎ nu vorbeascǎ, sǎ execute un adevǎrat numǎr de pantomimǎ. Intr-un interviu acordat, Adrian Nour, unul dintre membri echipei de distribuţie, afirma: “Liniştea este începutul curǎţǎrii sufleteşti”, ne-am propus sǎ tacem timp de o orǎ şi ceva, comentând cu umor, dar şi cu sensibilitate, lumea ce ne-nconjoarǎ”.

De asemenea, tablourile concepute de el se succed in ritm ameţitor, şǎgalnic, ţesând un emoţionant discurs exprimat prin gesturi şi dans despre dragostea care se transformǎ, adesea, într-o nǎlucǎ amǎgitoare, despre esenţele diluate în aparenţe.

Organizatorii susţin cǎ umorul, autoironia, hazul-de-necaz nu lipsesc nicio clipǎ din spectacol.

Pentru cei interesaţi, biletele se gǎsesc la Casa de bilete a Sălii Rapsodia, din str. Lipscani 53. De asemenea, se pot face şi rezervǎri telefonice la numerele: 021-315.89.80 sau 0761.319.819, conform programului: Marţi-Miercuri: 11 – 18, Joi – Duminică: 12 -19.

Distribuţia: Adrian Nour, Ana Pepine, Toni Dumitrescu şi Vadim Rusu.
Asistent de regie: Ana Pepine
Costume: Wilhelmina Arz
Light design: Ilina Pepine
Foto-video: Regele şi Regina Ionescu

Adriana Giurcǎ

joi, 3 ianuarie 2013

Vã invit sã formam delagaţia României pentru Parlamentul European!

Pentru astãzi, voi scrie despre un proiect în care eu voi participa şi pentru care doresc sã se implice şi alţi tineri. Voi explica pe scurt despre ce este vorba, iar la final, voi lãsa datele mele de contact, pentru cei interesaţi.


In urmã cu câteva zile, am primit vestea cã în august 2013, voi reprezenta România la Simularea Parlamentului European Canada-Quebec-Montreal, fiind şefa delegaţiei ţãrii noastre. Am obţinut aceastã funcţie în urma aplicaţiei mele care a constat în trimiterea unui CV şi a unei scrisori de motivaţie, ambele în limba francezã. Mai apoi, au urmat o serie de schimburi de e-mail-uri, dar şi un interviu via Skype, interviu care a fost decisiv pentru numirea mea.

Consider cã este cea mai mare realizare a mea de pânã acum, ţinând cont de faptul cã România va participa pentru prima datã la acest eveniment, deşi acesta se aflã la cea de-a XVIa ediţie.

Pe lângã cele necesare plecãrii din august, mi-au revenit douã sarcini extrem de importante: prima este cea legatã de sprijinul financiar, iar cea de-a doua se referã la recrutarea celorlalţi participanţi, în numãr de maxim 3.

Pentru aceasta, îi invit pe toţi cei care doresc sã afle mai multe despre acest proiect, dar şi pe cei care considerã cã pot sprijini delegaţia României, sã mã contacteze la:

adresa de e-mail: adagiurca91@yahoo.com
pagina de Facebook: Adriana Giurcã
blog-ul personal: adrianagiurca.blogspot.com

Cele mai importante criterii care trebuie îndeplinite sunt: cunoaşterea limbii franceze şi vorbirea fluentã a acesteia, cât şi cunoştinţe din aria politicã.
Adriana Giurcã

“Fluturi şi oameni” la Teatrul de pe Lipscani

Duminicã, 13 ianuarie 2013, începând cu orele 19:30, Compania de Teatru “Passe-Partout Dan Puric” readuce în scenã producţia “Fluturi şi oameni”.




Evenimentul va avea loc la Teatrul de pe Lipscani – sala Rapsodia şi are ca scop retrãirea momentelor copilãriei, atât de cei tineri, cât şi de cei maturi.
 ”Fluturi şi oameni” se bucurã de câştigarea premiului pentru cel mai bun spectacol la ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, organizat de Teatrul Ion Creangã.
De asemenea, organizatorii prezintã aceastã invitaţie precum o proiectare a lumii vazutã cu ochi de copil, care ne poartã pe tãrâmul unde se zidesc visuri, iar binele învinge rãul, oricât de grea ar fi lupta. Ca stil, spectacolul “Fluturi şi oameni” utilizeazã limbajul teatral creat de Dan Puric, prin alãturarea ineditã a unor forme de expresie scenicã: pantomima, teatru non-verbal, dans şi balet clasic.
Biletele se pot cumpãra de la casa de bilete a Companiei de teatru “Passe-Partout Dan Puric” din strada Lipscani 53. De asemenea, se pot face şi rezervãri telefonice, la numerele: 021.315.89.80 sau 0761.319.819

Adriana Giurcã