vineri, 16 martie 2012

Teatrul Naţional Bucureşti, planuri mari după renovare

Teatrul Național Bucureşti se află intr-o completă schimbare de câteva luni de zile, iar lucrările încă mai continuă. Chiar dacă în această perioadă piesele de teatru nu se desfăşoara în condiții tocmai bune, iar actorii depun eforturi extratereste pentru a acapara atenția publicului în totalitate, sacrificille vor avea o finalitate dorită.


Noua clădire va fi mult mai spațioasă, iar organizarea sălilor va aduce un plus de rafinament, creat special pentru tehnologia avansată de care teatrul va beneficia. Ion Caramitru, directorul Teatrului, a afirmat într-o declarație de presă că punctul de mare interes este reprezentat de către publicul tânăr, deoarece noua generație "refuză teatrul instituțional şi caută o revoluţie în teatru". De asemenea, teatrele din provincie vor fi încurajate spre a-şi desfăşura activitățile pe scenele Teatrului din Bucureşti, deoarece teatrul va reprezenta o instituție multiplă ce va servi culturii în întregime.

Proiectele care surprind viitorul apropiat sunt concepute pentru a inaugura noua infățişare a Teatrului. Anul Caragiale 2012 se remarcă prin premierele pieselor “O scrisoare” şi “Două loturi”, regizate de Horațiu Mălăele, respectiv Alexandru Dabija. In plus, “Năpasta” va fi pusă în scenă de către Radu Afrim, iar Radu Beligan va fi responsabilul pentru rememorarea pieselor scrise de Caragiale.

Printre premierele de piese ce vor putea fi urmărite pe scenele Teatrului din Bucureşti: "Fata din curcubeu" realizată de actrița Tania Popa şi proiectul "Parateatral", în care muzica se va îmbina cu dansul şi artele vizuale, sunt numai două din exemplele de surprize pe care TNB le-a pregătit spectatorilor săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu