miercuri, 7 noiembrie 2012

15 şi 16 noiembrie, Zilele Filmului Irlandez


Institutul Cultural Român gãzduieşte în zilele de 15 şi 16 octombrie Zilele Filmului Irlandez. Evenimentul, care a ajuns la cea de-a IVa ediţie, este organizat de cãtre Ambasada Irlandei la Bucureşti cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland și Reel Irland, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. 

Programul este unul diversificat, iar toţi cei care doresc sã ia parte la eveniment, sunt invitaţi la sediul ICR, situat pe Aleea Alexandru 38, București.

In decursul zilei de 15 noiembrie, spectatorii vor putea viziona lungmetrajul Once, în regia lui John Carney, precum şi un grupaj de scurtmetraje – An Rinceoir [The Dancer], regia: Elaine Gallagher, The Crush, regia: Michael Creagh. Cea de-a doua zi, 16 noiembrie, va aduce publicului doritor, lungmetrajul One Hundred Mornings în regia lui Conor Horgan, dar si Jonny Boy, regia: Laura Way și Noreen, regia: Domnhall Gleeson.
Lungmetrajul Once (2007, 88’) este filmul care a obţinut o serie de premii, precum: Premiul pentru cea mai bună melodie originală la Academy Awards 2008, Premiul pentru cel mai bun film străin – Independent Spirit Awards 2008, Premiul Publicului – World Cinema, Sundance Film Festival 2007 și Premiul Publicului – Dublin International Film Festival 2007.

De asemenea, One Hundred Mornings (2009, 83’) şi-a adãugat în palmaresul sãu Menţiunea Onorifică Specială a Juriului pentru Naraţiune la Festivalul Slamdance și Premiul Irish Film and Television, pentru cea mai bună cinematografie.

Ambele zile îşi deschid porţile pentru spectactori începand cu ora 18.30, intrarea fiind liberã, în limita locurilor disponibile. In ceea ce priveşte limba de difuzare a filmelor, filmele în limba engleză vor fi subtitrate în română, iar cele în irlandeză vor fi subtitrate în limba engleză şi în limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu