joi, 22 noiembrie 2012

Noapte albã în stil scandinav


Cei interesaţi de petrecerea unei nopţi în stil scandinav, au ocazia de a participa la cea mai frumoasã experienţ de acest gen. Facultatea de Limbi şi Literaturi Strãine îşi deschide porţile pentru a petrece împreunã, o noapte culturalã de mare interes.



Intr-un cadru special, participanţii vor putea afla totul despre Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda. Aşa cum promit şi organizatorii, “de pe malul Mării Baltice, din portul capitalei Helsinki, vei naviga spre Stockholm, urmând ca apoi să traversezi regatul Suediei până în cel al Norvegiei, cu oprire în Oslo. Aventura se oprește zburând peste fiordurile norvegiene până în îndepărtata insulă a Islandei, la Reykjavík.”

Evenimentul va avea loc astãzi, 23 noiembrie, de la ora 20:30, în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, str. Pitar Moș, nr. 7-13 şi se anunţã a fi o premieraã pentru o noapte albã.

Invitatul special de la aceastã întâlnire va fi Excelenţa sa, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anders Bengtcén. Alãturi de el, dar şi de vikingi, giganţi şi troli, se va discuta despre Mentalitatea Suedeză și Mitologia Nordică. De asemenea, se vor organiza şi workshop-uri, precum Atelierul de Rune (din perioada vikingă). Filmele, documentarele, scurt-metrajele sau cele mai de succes reclame şi spoturi publicitare nordice, nu vor lipsi nici ele de la aceastã petrecere. In plus, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi Străine, organizeazã un “party-karaoke”, cu melodiile cunoscutei trupe suedeze ABBA.

Pentru a termina totul cu adevãrate câştiguri, organizatorii îi aşteaptã pe toţi cei interesaţi cu înscrieri la concursuri şi quiz-uri interactive, pentru care vor fi premiaţi. Premiul cel mare se va oferi în urma concursului de treasure hunting.

Printre reperele nopţii culturale organizatã de cãtre ASLS, enumerãm muzica tradiţională, bine-cunoscutul bufet suedez cu delicatese specifice bucătăriei scandinave, face-painting, alãturi de multe alte surprize frumoase!

Intregul eveniment este meritul Asociației Studenţilor din Facultatea de Limbi Străine, cu sprijinul Ambasadei Suediei la Bucureşti şi al secției de limbă suedeză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu