duminică, 25 noiembrie 2012

Munca pe teren

Zilele trecute am fost pe teren, am supravegheat si participat la campania electorala a domnului senator Laurentiu Coca. Mentionez faptul ca intreaga activitate de astazi s-a desfasurat conform regulamentului de acest an, iar materialele promotionale au fost reprezentate de catre pliante, platforma electorala, calendare sau pixuri.


Totusi, am ramas stupefiata atunci cand unii oameni se asteptau ca in loc

de pliante, pixuri si alte materiale de campanie, sa primeasca sume de bani.

"In pliant sunt bani?", "Altii ne-au dat si bani", "Degeaba ne dati calendare, daca nu si bani", reprezinta cateva dintre afirmatiile care se incadreaza la asteptarile unora dintre cei intalniti astazi.

Nu stiu de ce unii oameni se vand pentru cativa zeci de lei. Nu inteleg cum considera acestia ca o suma infima va fi de ajutor, pentru urmatorii patru ani, respectiv cinci (atunci cand vorbim de alegerea scumpului nostru presedinte). Sa nu uitam, exista extrem de multi parlamentari, care in perioada alegerilor fac imprumuturi bancare, doar pentru a avea bani de a da "mita", in speranta ca apoi (dupa ce isi asigura scaunelul pentru vreo patru ani), vor beneficia inzecit de pe urma supusilor, adica a noastra!

La 18 ani se considera ca suntem destul de maturi, incat sa punem stampila pe buletinul de vot. Ma intreb insa, suntem destul de matrui pentru a ne apara drepturile?

Oameni buni, nu va lasati pacaliti de promisiunile banesti -desarte-, nu va lasati impresionati de "inima mare" pe care toti pretind ca o au, nu mai spuneti ca "toti sunt la fel, toti fura". Intr-adevar, majoritatea parlamentarilor se inscrie in cele mentionate mai sus, insa, cu siguranta, si spun asta din proprie experienta, exista OAMENI, exista adevarati reprezentanti ai societatii civile care vor sa ajute, incearca, dar de multe ori nu reusesc din cauza mentalitatiilor distruse pe care multi le au.

Votati cu capul pe umeri!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu