duminică, 8 aprilie 2012

7 aprilie – Ziua Libertății


Pentru comemorarea evenimentelor din 7 aprilie 2009, Parlamentul a decis ca data de 7 aprilie să poarte numele de Ziua Libertății.

Ziua Libertății este adusă în semn de recunoştință celor care au protestat paşnic în numele democrației și a libertății. Chiar dacă majoritatea au văzut această inițiativă ca pe una îmbucurătoare, se pare că există şi voci care s-au opus. Socialiștii din grupul lui Igor Dodon s-au pronunțat împotriva acestei inițiative.
Pe data de 7 aprilie 2009, mii de tineri au ieşit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta față de rezultatele alegerilor, pe care aceştia le-au considerat fraudate. Tinerii au scandat contra regimului comunist, iar după opt ani de dominație, pe străzile Chişinăului se auzeau scandări: “Jos dictatura!”. Toți cei care au protestat cereau anularea rezultatelor scrutinului parlamentar, în urma căruia PCRM a obțiut 49,96% din voturi.
Vinovații pentru masacrul la care tinerii şi toți protestattarii au fost supuşi, încă nu s-au găsit. Autoritățile nu au niciun cuvânt de spus despre cei care s-au purtat violent cu oamenii care au ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu