duminică, 8 aprilie 2012

Preşedintele Traian Băsescu le-a adresat românilor gândurile sale


Astăzi se serbează Floriile, iar cu acest prilej, preşedintele Traian Băsescu, a trimis un mesaj oficial tuturor celor care astăzi îşi sărbătoresc ziua numelui.

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc astăzi Floriile, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic. In România, peste 1.5 milioane de oameni îşi sărbătoresc onomastica în această zi.
Administrația Prezidențială a transmis mesajul preşedintelui către cetățeni, acesta subliniid faptul că le doreşte românilor să aibă speranță şi pace în suflete: "Doresc să adresez tuturor celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică gândurile mele cele mai bune, urări de sănătate şi împliniri alături de cei dragi. Fie ca Duminica Floriilor să vă aducă speranţă şi pace în suflet. La mulţi ani!"
De asemenea, Traian Băsescu s-a adresat şi tuturor credincioşilor romano-catolici, evanghelici şi reformaţi din România care sărbătoresc astăzi Iniverea Domnului. Preşedintele României a urat tuturor care astăzi serbează Paştele: "Doresc să adresez tuturor celor care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului cele mai calde urări de sănătate, bucurie şi speranţă. Fie ca Sfintele Paşti să ne ajute să fim mai buni şi solidari cu cei care au nevoie de noi. Hristos a înviat!"
Chiar dacă doi ani la rând, în 2010 şi 2011, Paştele a fost sărbătorit de toţi creştinii - ortodocşi, catolici, greco-catolici, de evanghelici şi reformaţi, de cultele neoprotestante, în aceeaşi zi, anul acesta, la creştinii catolici, evanghelici şi reformaţi, precum şi la cultele neoprotestante, Paştele este sărbătorit pe 8 aprilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu