luni, 16 aprilie 2012

Timişoara va găzdui o nouă ediţie a FEST-FDR


FEST-FDR, Festivalul European al Spectacolului Timişoara - Festivalul Dramaturgiei Româneşti îşi va desfăşura o nouă ediție în perioada 5-13 mai, la Timişoara. 

Gazda noi ediții a FEST-FDR este în acest an, Teatrul Național din Timişoara. Conform secretariatului literar al Naţionalului timişorean, intregul eveniment doreşte să readucă “într-o formă contemporană, proaspătă, o tradiţie de trei decenii, cu scopul de a plasa fenomenul dramatic românesc în mişcarea teatrală europeană ca parte integrată a ei”. In plus, pentru a sublinia importanța desfăşurării acestei întâmplări remarcabile, FEST-FDR 2012 va fi “o sărbătoare a oraşului”, la care îşi dau întâlnire teatrul, muzica, dansul şi artele vizuale, citează Jurnalul.ro
Pentru a propulsa cultura teatrului românesc, evenimentul are structura unei dimensiuni româneşti, care “are ambiția de a inventaria cele mai bune texte româneşti de teatru ca parte integrantă a culturii europene”. De asemenea, dimensiunea europeană va fi şi ea parte integrantă a festivalului.
In plus, ediția anului 2012 doreşte să cerceteze teatrul în relaţie directă cu subiecte de strictă actualitate, nu doar prin spectacole, ci şi prin intermediul seriilor de work-shop-uri, dezbateri, lansări de carte, adaugă Jurnalul.ro.
Inaugurarea Fabricii de decoruri, reprezintă premiera acestui festival. Proiectul este unul în premieră națională şi reprezintă o inițiativă a ideii revoluționare, o aliniere la sistemele de funcţionare ale marilor teatre europene şi punctul de pornire al unei noi industrii – “industria de teatru”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu