sâmbătă, 28 aprilie 2012

Victor Ponta, noul premier al României


Moțiunea de cenzură înaintată de către opoziție, a trecut. Acest lucru a condus la demiterea Guvernului, ne anunță Ziarul Financiar. Moțiunea de cenzură a trecut cu 250 de voturi pentru şi astfel, cel mai tânăr guvern de până acum, a avut şi cea mai scurtă durată.

Rezultatul a fost făcut public în Parlament, imediat după numărătoarea voturilor: 235 de voturi "pentru", 9 "împotrivă", iar patru voturi anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis. Pentru aceasta, potrivit Constituției, preşedintele României trebuie să numească rapid primul–ministru.
Decizia trebuie luată într-un timp cât mai scurt pentru ca regimul politic românesc să nu aibă de suferit. Liderul opoziției, Victor Ponta şi-a anunțat dorința de a candida pentru acest post şi mai mult decât atât, şi-a asumat rolul de premier.
In ceea ce priveşte declarațiile lui Mihai Razvan Ungureanu, acesta a afirmat: "Ati vrut tehnic, va prezint tehnic", a explicat premierul pe la jumătatea discursului lui. După demitere, preşedintele Traian Băsescu a susținut mai multe întâlniri cu liderii partidelor pentru desemnarea noului premier. Acesta l-a desemnat pe liderul PSD Victor Ponta în funcţia de prim-ministru, după ce parlamentarii au adoptat în prima parte a zilei moţiunea de cenzură care a dus la demiterea guvernului Ungureanu. Victor Ponta are la dispoziţie zece zile pentru a forma guvernul, adaugă Ziarul Financiar.
După ce a anunțat că "Nu există motive de panică pe pieţe. (...) România are o rezervă consistentă la Ministerul Finanţelor cu care poate face faţă oricăror evenimente", Traian Băsescu a dorit să adauge următoarele: "Azi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România. Conform principiilor democratice, opţiunea pentru Victor Ponta fost legitimă. Aş vrea să ştiţi câteva lucruri esenţiale pentru România pentru a nu se crea o panică inutilă. Misiunea FMI rămâne în România, urmând ca negocierile să se desfăşoare cu noii reprezentanţi. Nu există motive de panică pe piaţă, cu atât mai mult cu cât este cunoscut că România are la Finanţe o rezerve consistentă cu care poate face faţă oricăror evenimente. Guvernul Emil Boc a preluat guvernarea cu zero resurse , până şi cele 3,1 mld. euro fuseseră cheltuiete, iar dobânzile la care se putea împrumuta erau de 14%. Azi România se poate îmmprumuta cu 6,7% iar în rezerva Finanţelor se află 5 miliarde de euro şi mai există un program de împrumut de la Banca Mondială de un miliarde de euro. Totul este sub control din punct de vedere al siguranţei statului. Ceea ce eu am rugat, revenirea la salariile din 2010 să se producă în timp util. A fost unul din principalele puncte discutate cu delegaţia Fondului. Sper ca noul guvern să se instaleze foarte rapid".
Noul premier, în vârstă de 40 de ani, a fost inițiat în tainele politicii de către fostul premier Adrian Năstase cu ajutorul căruia a şi câştigat, de altfel, şefia PSD, în fața lui Mircea Geoană. De asemenea, printre măsurile menționate de acesta cu privire la ceea ce doreşte să realizeze, se enumeră: reducerea CAS, restituirea salariilor şi pensiilor, reducerea TVA la produsele agricole, taxarea marilor averi, taxe pe tranzacţii financiare, creşterea salariului minim cu 26%.

Un comentariu:

  1. Bună tuturor,
    Numele meu este dl, Rugare Sim. Locuiesc în Olanda și sunt astăzi un om fericit? și mi-am spus că orice creditor care mă salvează pe mine și pe familia mea din situația noastră proastă, o să-i spun pe orice persoană căutând împrumut, mi-a dat fericire pentru mine și familia mea, aveam nevoie de un împrumut de € 300,000.00 pentru a-mi începe viața, pentru că eu sunt un singur Tată cu 2 copii, am întâlnit acest sincer și Allah se tem de împrumutătorul împrumutului de om care mă ajută cu un împrumut de 300.000,00 €, el este un om temut de Dumnezeu, dacă ai nevoie de împrumut și vei plăti împrumutul, te rog să-l contactezi spunându-i că (domnule, Rugare Sim) te referi la el. Contactați domnul Mohamed Careen prin e-mail: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    FORMULARUL DE INFORMAȚII PRIVIND APLICAREA LOR
    Nume......
    Al doilea nume.....
    2) Sex: .........
    3) Suma împrumutului necesară: .........
    4) Durata împrumutului: .........
    5) Țara: .........
    6) Adresa de domiciliu: .........
    7) Număr mobil: .........
    8) Adresa de e-mail ..........
    9) Venit lunar: .....................
    10) Ocupația: ...........................
    11) Care site-ul v-ați referit aici la .....................
    Multumesc si toate cele bune.
    Trimiteți un e-mail la adresa arabloanfirmserves@gmail.com

    RăspundețiȘtergere