duminică, 1 aprilie 2012

Guvernul scoate din trezorerie încă 750 milioane de lei pentru programul POR


Guvernul este obligat să recurgă din nou la procedura de scoatere din Trezorerie a încă 750 milioane de lei pentru a acoperi plăţile aferente proiectelor din Programul Operaţional Regional (POR). Din cauza întreruperilor rambursărilor oferite de Comisia Europeană, ce reveneau axei prioritare 2 din Programul Operaţional Regional, Executivul trebuie să acopere cheltuielile aferente şi în al doilea trimestru.

Pentru aceasta, Guvernul a autorizat împrumutarea Ministerului Dezvoltării Regionale cu suma de 650 milioane lei din fondurile obținute de stat din privatizare şi păstrate la Trezorerie. Deoarece problema resurselor financiare este una încă discutată la nivelul Executivului, acesta este obligat să recurgă din nou la banii care se află păstrați la Trezorerie, din privatizări anterioare.
Conform unui document guvernamental care explică faptul că România nu mai poate apela la resursele oferite de către Comisia Europeana, Guvernul este nevoit să acorde acest împrumut Ministerului Dezvoltării Regionale: 215 milioane lei pentru luna aprilie, 265 milioane lei pentru luna mai şi 270 milioane lei pentru luna iunie.
Programul Operațional Regional ajută autoritățile române în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, creşterea calităţii serviciilor turistice, promovarea brandului turistic naţional, dotarea cu echipamente a bazelor pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, reabilitarea siturilor industriale poluate, dezvoltarea microîntreprinderilor, restaurarea patrimoniului cultural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu