sâmbătă, 28 aprilie 2012

FMI întrerupe negocierile cu România


Căderea Guvernului a atras după sine o multitudine de evenimente neprevăzute. Printre acestea, se numară şi întreuperea negocierilor ale FMI cu România, însă vor continua discuțiile tehnice, anunță Ziarul Financiar.
In ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit şi perspectivele macroeconomice, reprezentantul misiunii de evaluare a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale va mai rămâne în țară pentru câteva zile. 

"Vor continua discuţiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discuţii legate de ţintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenţa tehnică, iar acestea pot fi continuate, fără a se mai negocia nimic", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.
Termenul iniţail pentru finalizarea misiunii de evaluare este data de 7 mai, insa Tănăsescu a afirmat că în următoarele zile din săptămâna viitoare, echipa se va mai afla la Bucureşti pentru discuţii tehnice. Decizia de majorare a salariilor bugetarilor cu 16%, pentru a le readuce la nivelul din iunie 2010, reprezenta unul dintre punctele de mare interes ale misiunii.
Experții români împreună cu reprezentanții FMI trebuiau să redefinească indicatorii macroeconomici pentru acest an, pe baza cărora va putea fi calculat spaţiul fiscal necesar majorării salariilor bugetarilor. Acest lucru însă, va putea fi realizat doar după ce va fi aprobat noul Guvern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu