sâmbătă, 7 aprilie 2012

Esti singur numai atunci cand nu mai ai sa-ti spui nimic



Fiecare persoana are propriile-i ganduri si fiecare actioneaza in modul pe care il considera cel mai bun si cel mai eficient pentru sine. Poate nu de putine ori, ni s-a intamplat sa avem impresia ca vorbim singuri, ca cei din jurul nostru nu ne asculta sau sunt mai putin interesati de punctul nostru de vedere asupra unei probleme.

Se spune ca intotdeauna cand vrei sa faci un lucru, e bine sa tii cont si de sfaturile persoanelor apropiate, sa incerci sa vezi daca ceea ce iti doresti e cu adevarat bine si merita sa fie facut. Multi dintre noi am fost dezamagiti de aceste persoane pe care noi le consideram prieteni adevarati si de multe ori am fost pusi in situatia in care am zis ca prietenii adevarati nu exista.. mai mult sau mai putin adevarat, printre noi sunt si aceia care se bucura de sprijinul si intelegerea celor din jur, insa sunt si de cealalta parte, cei care nu au pe nimeni langa ei atunci cand au nevoie de un sfat sau de un umar pe care sa se sprijine.. 


Acestia, dar si cei fericiti, care se pot bucura de imensa oportunitate de a avea prieteni adevarati, trebuie sa tina cont de faptul ca atunci cand iti doresti cu adevarat un lucru, ti se va indeplini, iar speranta moare ultima pentru fiecare dintre noi. Chiar si atunci cand ne consideram singuri pe lume si avem impresia ca nimic din tot ceea ce facem nu este luat in calcul, trebuie sa avem incredere in noi si sa ne ducem la capat tot ceea ce ne propunem. 

Un om adevarat lupta pentru a-i fii bine pana in ultima clipa, chiar daca “se lupta cu morile de vant” pentru ca daca el considera ca are ceva de spus, trebuie sa o faca. Nimeni nu este singur, fiecare se are pe sine si acesta este lucrul cel mai important. Trebuie sa fim multumiti ca avem ratiune si putem sa facem ceea ce ne propunem spre deosebire de persoanele care au probleme si care nu se vor putea bucura niciodata de adevarata fata a vietii..  

Viata fiecaruia dintre noi ascunde multe.. atat bune, cat si rele, insa trebuie sa stim sa discernem intotdeauna raul de bine si sa invatam cate ceva din fiecare experienta pentru ca la sfarsit vom vedea ca tot ceea ce am dobandit este un adevarat cumul care ne-a ajutat sa devenim adevarati oameni.

 Invata sa pretuiesti fiecare clipa a vietii, nu lasa momentele sa treaca pe langa tine fara sa iti aduca ceva nou, invata sa ai la locul celor mai frumoase lucruri, amintirile copilariei si ale adolescentei pentru ca aici, fiecare dintre noi isi formeaza pasii pentru ceea ce va urma.. 


Fii fericit pentru ceea ce esti, invata-i si pe cei din jurul tau sa aprecieze adevarata ta valoare si sa te simti mandru atunci cand ai ceva de spus, in orice situatie si in orice moment! Niciodata sa nu te consideri singur pentru ca daca nu ai langa tine o alta persoana, te ai pe tine si asta este cel mai important, sa fii un om demn de faptele tale, sa raspunzi pentru ele si sa fii pregatit sa infrunti mereu orice situatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu