sâmbătă, 21 aprilie 2012

Cinci români, expun în cadrul galeriei 8 Best Shots


Artiştii românii aduc din nou laude țării noastre. In cadrul galeriei 8 Best Shots, care este organizată la Istanbul, cinci români au fost invitați pentru a-şi expune creațiile. Subiectul central al evenimentului este reprezentat de către arta fotografică contemporană românească.

Astfel, în perioada 9 aprilie – 10 mai 2012, “cinci români sunt invitați la Istanbul în cadrul galeriei 8 Best Shots”, anunță Diaspora Business Live. Evenimentul este desfăşurat cu ajutorul Institutul Cultural Român “Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în parteneriat cu Istanbul Fotografevi. De asemenea, românii care vor fi prezenți, vor expune la galeria Fotografevi din Istanbul.
In ceea ce priveşte conținutul operelor româneşti, fiecare artist a fost invitat să prezinte publicului 8 instantanee revelatoare pentru activitatea lor fotografică, pentru stilul, performanţele şi evoluţia carierei lor. In plus, aceştia doresc să prezinte realitatea socio -culturală şi politică într-o manieră estetică, iar stilul de lucru dezvoltat este unul propriu, ei lucrând la graniţa dintre fotojurnalism şi arta fotografică propriu – zisă.
In decursul acestei perioade, artiştii au participat la o serie de evenimente. Primul a fost expoziția în sine, care a oferit o imagine caleidoscopică a foto-jurnalismului românesc. Mai apoi, cațiva dintre artiştii români, Bogdan Croitoru, Dragoş Lumpan, Şerban Mestecăneanu şi Cristian Movila, au vorbit despre experiența lor ca fotografi liberi profesionişti în şi din România. Mai mult decât atât, aceştia din urmă au lansat şi o dezbatere în ceea ce constă activitatea de fotograf freelance sau realizarea unei bune fotografii.
Şerban Mestecăneanu va susține în perioada 23-25 aprilie un workshop, unde tema principală va fi realizarea fotografiei instantaneu - Street Photography, a Hit or Miss Business. Atelierul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, unde tinerii talentați vor învăța chestiuni teoretice şi practice legate de instantaneul fotografic. In plus, cei interesați de această latură, trebuie să cunoască faptul că, cele mai mari recompense şi premii sunt obținute, în general, pentru astfel de momente dificile, surprinse în instantaneele fotografice, adaugă Diaspora Business Live.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu