miercuri, 4 aprilie 2012

Relațiile economice ale României cu China, ar putea remedia economia țării


Intr-un interviu acordat, prim-ministru României, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat faptul că România intenționează să îşi dezvolte relațiile economice cu Chinia. In plus, acesta a adăugat că anul trecut, ritmul de creştere al exporturilor româneşti l-a depăşit pe cel al importurilor. 

Gândită ca fiind una dintre soluțiile necesare ieşirii României din colapsul financiar, primul ministru nu a ezitat să afirme că exemplul schimburilor comerciale cu China, ar putea remedia actuala conjunctură economică.
România a avut capacitatea de a atrage investiții străine directe, în ultimele două decenii, de peste 53 miliarde euro, iar incertitudinile şi dificultățile economice din aceste timpuri pun în pericol economia țării. De asemenea, diversificarea schimburilor comerciale şi a paletei de investitori, inclusiv cu emergența tot mai pronunţată a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului.
In acelaşi discurs, Mihai Razvan Ungureanu, a evidențiat că deşi, România a trecut prin situații economice grele, este de remarcat că a reuşit prin măsuri de reformă economică să stopeze scăderea economică şi să reia creşterea, cu un ritm de aproape 2,5% în 2011 şi un ritm estimat pentru acest an de 1,5-2%. De asemenea, primul ministru a menționat că relaţiile bilaterale între România şi China au consemnat în 2011 faţă de 2010 o creştere de 36,27% a exporturilor româneşti şi de 8,24% a importurilor, valoarea totală a schimburilor comerciale ridicându-se la 4,2 miliarde dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu