miercuri, 4 aprilie 2012

Ministerul Sănătății a anunțat scumpirea analizelor


Ministerul Sănătății a anunțat că începând cu luna aceasta, pentru analize va trebui să scoatem mai mulți bani din buzunar. Pentru aceasta, românii vor plăti mai mult pentru analizele făcute la Direcţiile de Sănătate Publică, decât cele din laboratoarele private.

Inainte de această decizie, prețul analizelor la Direcţiile de Sănătate Publică se încadra între 10 şi 22 de lei, iar acum prețurile vor fi cuprinse între 13 şi 35 lei. Pentru aceste schimbări, reprezentanții Ministerului Sănătății argumentează prin costurile ridicate de întreținere ale aparaturii, dar şi cele ale achiziţionarii reactivilor, care au crescut foarte mult.
Chiar dacă la prima vedere, creşterea nu pare să afecteze întregul sistem de analize deoarece la unele, preţul a crescut cu 7 sau 10 lei, la alte tipuri de analize, prețul aproape că s-a dublat. De exemplu, pentru o coprocultură care era 22 de lei, se plătesc acum 35 de lei, iar pentru un exudat faringian care era doar 13 lei, oamenii trebuie să scoată din buzunar 25 de lei. Astfel, pentru analizele realizate in laboratoarele Direcţiilor de Sănătate Publică se va plati mai mult decât pentru un set de analize realizat într-un laborator privat.
De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că prețul analizelor va creşte deoarece de cinci ani de zile, românii plătesc mereu aceleaşi tarife, iar aparaturile de care centrele de analize au nevoie, necesită întotdeauna întreținere amănunțită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu