duminică, 1 aprilie 2012

Despre Internet s-a vorbit dinainte de apariția sa


Chiar dacă Internetul este descoperirea ultimelor decenii, se pare că despre existența sa, cercetătorii au reuşit să vorbească înainte cu 20 de ani de apariția sa. Astăzi găseşti Internet peste tot, acasă, în oraş, la locul de muncă. Acesta a devenit indispensabil vieții şi mai mult de atât, majoritatea afacerilor ar falimenta dacă de maine ar fi nevoiți să renunțe la avantajele noii tehnologii.

Anticipat de Arthur C. Clarke cu 20 de ani înainte să apară, Internetul era cunoscut în acele timpuri ca o rețea compusă din calculatoare, ce se va extinde în întreaga lume. Intr-un interviu acordat pentru ABC, inventatorul şi futurologul britanic, afirma că “oamenii de afaceri vor putea locui oriunde pe glob pentru că, datorită acestei reţele, îşi vor putea coordona afacerile de oriunde. De asemenea, acesta a adăugat faptul că Internetul va ocupa atât de mult timp din viața oamenilor, încât toate activitățile de zi cu zi vor fi transformate în simple accesări pe paginile Web.
Forma Internetului pe care o cunoaştem în prezent este invenția lui Tim Berners-Lee, din anul 1993. Chiar dacă Arthur C. Clarke a fost doar cel care a reuşit prin interviul acordat în 1974 să vorbească despre descoperirea care s-a concretizat mulți ani mai târziu, nu trebuie neglijate nici  celelalte previziuni ale sale. Dintre acestea, cele mai importante sunt:
2014: Un hotel spaţial va fi construit pe orbita Pământulu
2016: Toate monedele din lume vor fi abolite. Unitatea de schimb va deveni energia electrică
2100: Istoria va reîncepe…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu