sâmbătă, 28 aprilie 2012

Sighişoara, câştigătoarea Premiului Europa


Oraşul Sighişoara a fost premiat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Astfel, s-a decis acordarea Premiului Europa, pentru oraşul Sighişoara, în premieră pentru o municipalitate din România, anunță Mediafax.

Premiul constă în "recunoaştere a eforturilor pentru promovarea unităţii europene", condorm unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe. Decizia finală a acordării premiului a fost a Comisiei Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE.
De asemenea, “Diploma de onoare”, o altă distincţie acordată de Comisia Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE, va reveni în acest an, oraşului Mioveni. Acest premiu a mai fost câştigat şi de alte țări, precum Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia.
Premiul Europa recompensează eforturile pentru promovarea unităţii europene ale municipalităţilor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE). Premiul a fost instituit în 1955, prin decizia Comitetului Miniştrilor, organul decizional al CoE. Membrii APCE aleg anual oraşele care primesc această distincţie şi cele care sunt eligibile pentru Placa de onoare, Steagurile de onoare şi Diplomele europene, adaugă Mediafax.
In plus, Sighişoara a fost prezentă şi anul trecut la acest eveniment, însă atunci a fost învinsă de către Landerneau din Franţa şi Hunfeld din Germania, clasificându-se astfel, pe locul al doilea. Oraşul Sighişoara a mai fost premiat de APCE în 1995 cu "Diploma de Onoare", în 1998 cu "Drapelul de onoare" şi în 2003 cu "Placheta de Onoare", iar decernarea premiului câştigat va avea loc în timpul Festivalului medieval, ce va fi organizat în acest an, în perioada 20-29 iulie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu