luni, 7 mai 2012

Afacerile româneşti atrag investitori străini


Veşti bune pentru afacerile româneşti care atrag din ce în ce mai mulți investitori de origine străină. Potrivit unui sondaj realizat de către Reuters şi compania de servicii financiare OeKB din Austria, încrederea investitorilor s-a îmbunătăţit puternic în intervalul februarie-aprilie. Acest lucru se datorează şi unei percepții semnificativ mai bune la nivelul Europei Centrale şi de Est a țării noastre, anunță Mediafax.

Situația investițiilor din România s-a îmbunătățit în această perioadă. Aceasta situatia este demonstrate de indicele privind încrederea companiilor străine în mediul de afaceri din România, care a urcat de la 14 puncte în perioada octombrie-ianuarie la 28 de puncte în februarie-aprilie. Conform sondajului realizat, țările care dețin cel mai mare potențial al investițiilor străine sunt Rusia, (58 puncte), urmată de Polonia (38 puncte), Cehia (30), România (28), Croaţia (27), Ucraina (26), Slovacia (25), Serbia şi Muntenegru (22), Bulgaria (20), Slovenia (17) şi Ungaria (-9).
Această încredere acordată din partea investitorilor străini este rezultatul creşterii încrederii investitorilor privind perspectivele economice şi optimismul privind operaţiunile din regiune, adaugă Mediafax.
Sondajul a fost realizat cu ajutorul participării a 400 de companii internaţionale cu sediul regional în Austria, care administrează 1.400 de companii în 19 state din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, aceştia au avut la dispoziție trei variante de răspuns, pozitiv, neutru şi negativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu