vineri, 11 mai 2012

S-a înființat Federaţia Tinerilor Fermieri din România


Problemele din agricultura românească au fost dezbatute astăzi, la Sibiu, unde gândurile celor prezenți s-au transformat într-o voce națională, cunoscută sub numele de Federaţia Tinerilor Fermieri din România. Prin inițiativa celor prezenți, se speră că se vor remedia greşelile de până acum şi se va îmbunătăţi legislaţia pentru agricultura, anunță Mediafax.

La întâlnirea de constituire a Federaţiei Tinerilor Fermieri din România, organizată de Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), cu sprijinul MEDIAFAX, au participat, pe lângă reprezentanţi ai Guvernului, Comisiei Europene şi ai organizaţiilor europene de profil, aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri fermieri, din 21 de judeţe ale ţării.
Discuțiile au avut ca finalitate alegerea unui Consiliu Director, format din reprezentanţi ai tinerilor fermieri din 19 judeţe, dar şi a unui preşedinte interimar. Funcția s-a adjudecat pentru Andrei Haschi, care este şi directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Harghita. "Rolul meu ca preşedinte este să aducem, pentru început, această asociaţie în Uniunea Europeană, să aderăm la CEJA - Consiliul European al Tinerilor Fermieri şi să fim egali cu toţi fermierii din Europa", a declarat Andrei Haschi, pentru Mediafax. In plus, acesta a stabilit ca la următoarea şedinţă, ce va avea loc la Bucureşti, să fie aleşi şi vicepreşedinţii federaţiei.
In cadrul conferinței, unde s-au discutat diverse probleme, având tematici ca întinerirea şi modernizarea agriculturii, proiectelor şi programelor interne şi europene pentru tinerii fermieri, precum şi sprijinul financiar acordat acestora, au participat şi politicieni. Aceştia au asigurat publicul prezent că, vor face demersurile necesare pentru ca ideile lor să fie cunosute şi la nivelul Parlamentului European.
In plus, evenimentul a atras şi participarea unor delegații din Ungaria, Bulgaria şi Serbia, cu care federaţia va încheia protocol de colaborare. Conferința a fost realizată prin sprijinul acordat de către BRD - Groupe Societe Generale, Banca Carpatica, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, MAP- Maşini Agricole Performante şi Asociaţia Profesională AgroBiotechRom.
Scopul principal al Federației Tinerilor Fermieri din România este reprezentat de promovarea unui sector agricol mai tânăr şi inovator, prin crearea unor condiţii bune de lucru şi de viaţă pentru tinerii care doresc să se iniţieze în agricultură şi pentru cei care sunt deja "tineri fermieri".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu