vineri, 11 mai 2012

Asociaţia Oa¬menilor de Afaceri din România propune noi măsuri


Pentru a-şi asigura creşterea economică de cel puțin 1,5%, noul Guvern ar trebui să aibă câteva teme, printre prioritățile sale. Conform oamenilor de afaceri, măsurile pentru atragerea fondurilor structurale, redu­ce­rea evaziunii fiscale şi relansare economică, alături de par­te­ne­riatul public-privat sunt cele care ar trebui să beneficieze de o atenție sporită. 

"Pentru activitatea imediată, AOAR (Asociaţia Oa­menilor de Afaceri din România) revine public cu propu­nerile pe care le consideră a fi de impact major pentru evo­luţia economică din anul 2012, respectiv asigurarea unei creşteri economice minime de 1,5%", anunță un comunicat al Asociației, pentru Ziarul Financiar.
Pentru fondurile structurale, AOAR propune utilizarea a circa 140 milioane de euro din fonduri obţinute din privatizare pentru finanţarea a aproximativ 80 de proiecte aprobate de evaluatori externi în programul de finanţare a întreprinderilor mari. Pentru acest proiect, se speră ca, cel puțin 20.000 locuri de muncă să fie disponibile doritorilor.
In ceea ce priveşte obținerea fondurilor europene, Asociația are în plan înființarea unor echipe operative detaşate pe cele mai mari şantiere aferente în special POS Transport şi POS Mediu, cu sarcina de a monitoriza şi sprijini res­pectarea graficelor de execuţie. In plus, propunerea se consolidează prin solicitarea de rapoarte lunare din partea prefecţilor cu privire la derularea proiectelor din fonduri UE.
Pentru reducerea evaziunii fiscale, personalul ANAF trebuie să organizeze controale sistematice la nivelul tuturor judeţelor în domeniile sensibile şi importante pentru evaziune fiscală, dar şi reducerea masivă a controlului IMM-urilor, în special cele cu afaceri mai mici de 100.000 euro. Dintre domeniile cele mai importante, un loc majoritar îl dețin: alcoolul, ţigările, petrolul şi produsele agricole.
In opinia oamenilor de afaceri, relansarea economică ar putea fi vizibilă prin selectarea şi publicarea investiţiilor prioritare a căror finanţare din resurse bugetare va fi asigurată în 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu