vineri, 11 mai 2012

Raportul muncă-viaţă personală, scăzut în România


Compania Regus a realizat un sondaj prin care s-a aflat media globală în privinţa raportului muncă-viaţă personală a angajaţilor – studiu. La acesta, au participat 16.000 de angajaţi şi oameni de afaceri din 80 de ţări, ne informează Ziarul Financiar. 

Chiar dacă echilibrul muncă-viaţă personală s-a îmbunătăţit la nivel global, situația României nu este una îmbucurătoare. Ţara noastră este cu opt procente sub media globală, conform sondajului realizat. Prezentate vineri, într-un comunicat de presă, alături de România, cele mai slabe valori ale indicelui muncă-viaţă personală s-au înregistrat în Germania, Marea Britanie, Belgia, Japonia şi Franţa, iar cele mai ridicate în Mexic, Brazilia şi China.
Dintre cei intervievați, aproape 60 la sută dintre angajaţi au afirmat că muncesc mai mult ca în 2010. De asemenea, din cauza crizei financiare, aceştia au fost nevoiți să îşi ia mai multe obligaţii la serviciu, decât o faceau acum doi ani.
" Deşi lucrează mai mult ca oricând, oamenii se bucură mai mult de slujbele lor, şi peste două cincimi consideră că au destul timp pe care să îl petreacă acasă sau în scopuri personale ", se specifică în studiul realizat.
Factorii crizei au determinat angajații din China, India şi Germania să îşi petreacă cel mai mult timp departe de viaţa de familie sau au puţin timp pentru a se ocupa de viaţa personală. Angajaţii din Germania sunt cel mai nemulţumiţi, iar cei din China, Belgia şi Japonia sunt sub media globală în ceea ce priveşte timpul liber pe care îl au, adaugă Ziarul Financiar.
Pentru ajutarea celor aflați în astfel de situații, angajatorii lor au luat măsuri pentru a diminua timpul pierdut făcând naveta. " O măsură care a devenit extrem de populară este ajutarea angajaţilor să reducă oboseala şi timpul de navetă neproductiv, prin introducerea mai multor practici flexibile de lucru ", mai adugă studiul realizat.
Pentru cealaltă extremă, market team leader-ul Regus, Ramona Iacob, a delcarat: " Indiferent dacă aceste măsuri ajută angajaţii să scape de orele de vârf, să lucreze din locaţii mai apropiate de casă sau să petreacă mai mult timp cu familiile lor, nu este nicio îndoială că, oferind angajaţilor posibilitatea de a lucra în modul lor preferat, este recunoscută ca un factor important în plus în promovarea productivităţii şi a stării de bine ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu