marți, 15 mai 2012

Muzeul Satului se pregăteşte de sărbătoare


In perioada 17-20 mai, Muzeul Satului îşi întâmpină vizitatorii cu numeroase surprize. Acest fapt este datorat celor 76 de ani de existență ai Muzeului, pe care oficialitățile doresc să îi sărbătorească alături de iubitorii acestui preţios aşezământ cultural, anunță Ziarul Jurnalul.

"Anotimpuri: Muzeul Satului - 76 de ani (1936-2012)”, este numele acordat desfăşurării evenimentului. Cu acest prilej, nu se doreşte doar amintirea anilor care au trecut de la înființarea muzeului, ci şi comemorarea ctitorii muzeului - Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti. Organizatorii acestei manifestări au pregătit diverse atracții pentru publicul vizitator: aceştia vor avea posibilitatea de a participa la atelierele interactive ale meşterilor populari, să viziteze cinci expoziţii, să asculte muzică populară românească, dar şi muzica etniilor conlocuitoare, muzică clasică şi ritmuri irlandeze.
Pentru deschiderea ceremoniei, s-au pregătit onorurile militare de altădată, ca pentru o adevărată zi aniversară, adaugă Ziarul Financiar. Tulnicăresele din comuna Avram Iancu-Alba, meşterii populari, muzica şi poezia, teatrul pentru copii, şi numeroasele concursuri tematice, sunt cele care deschid cele patru zile pline de activități. De asemenea, pe data de 19 mai, va fi organizată “Dimineaţa Muzeului”, care face parte din programul european “Noaptea Muzeelor”.
Ca în fiecare an, Muzeul Satului nu permite vizitarea pe timpul nopții, însă pentru a mulțumi publicul, organizatorii au pregătit un program diversificat: o plimbare cultural-matinală, cu un program antrenant : târg cu meşteri populari, muzică populară românească, muzică tradiţională a etniilor, expoziţii, jazz, spectacol de dans irlandez în dialog cu căluşarii din România, ateliere demonstrative de olărit şi ţesut cu participare gratuită, bucate alese şi multă, multă voie bună şi surprize!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu