marți, 8 mai 2012

Teatrul Ţăndărică participă la Festivalului Internaţional de Păpuşi


Spectacolul pentru adulți "Candid", susținut de Teatrul de Animaţie Ţăndărică va fi prezent la cea de a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Păpuşi, din Istanbul. Evenimentul desfăşurat are ca scop familiarizare publicului turc cu o gamă largă de spectacole, care se îndreaptă în primul rând, către cei mici, anunță Romanian Global News.

De asemenea, pe parcursul festivalului, se vor prezenta diverse stiluri de mânuire - de la cele tradiţionale la cele mai moderne. România participă pentru a doua oară la Festivalului Internaţional de Păpuşi, iar alături de țara noastră, vor fi prezenta trupe din Franţa, Spania, Cehia, Grecia, Peru, Chile, Olanda, Italia, China şi Singapore. Institutul Cultural Francez este partener în acest proiect şi aici se va desfăşura şi spectacolul “Candid”, sâmbătă,12 mai, începând cu orele 19.00. Moderatorul evenimentului va fi maestrul teatrului de animaţie, Cristian Pepino. Acesta a reuşit de-a lungul timpului să adune o serie de premii, atât în ţară, cât şi peste hotare. In plus, spectacolul va fi unul modern, care va aduce culoare şi ritm limbajului amalgamat, lucru care dă o deosebită savoare şi care, pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, foloseşte tehnica proiecţiei digitale, adaugă Romanian Global News.
Sediul ICR din Istanbul oferă în data de 11 mai, spectacole de neuitat pentru cei mici. Trupa Teatrului Ţăndărică va prezenta numere muzicale din „Albă ca Zăpada”. La această manifestație au fost invitați elevii Școlii Generale Cihangir, aflată în apropierea institutului și copii din diaspora română.
In decursul zilei de 8 mai, publicul a putut viziona o prelegere intitulată ,,Magic, laic, estetic. Metamorfozele teatrului de păpuşi în România”, sub îndrumarea reputatului teatrolog prof.dr. Carmen STANCIU, membru UNATC. Prelegerea s-a desfăşurat în cadrul Universității de Arte Frumoase Mimar Sinan şi a oferit studenților din domeniu, ocazia de a se familiariza cu evoluția teatrului românesc de păpuși, conform ICR Istanbul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu