vineri, 25 mai 2012

Uniunea Editorilor din România are un nou preşedinte


Intr-un comunicat remis de cãtre Mediafax, noul preşedinte al Uniunii Editorilor din România este Mario Demezzo. Acesta a preluat funcţia de la Mihai Penescu, începând cu data de 12 mai.
"Tranziţia marchează o schimbare de generaţii în managementul celei mai importante asociaţii patronale şi profesionale a editorilor din România. Mario Demezzo aduce cu sine o bogată experienţă acumulată în ONG-uri", a declarat Mihai Penescu.

De asemenea, acesta a adãugat: "Contextul lumii editoriale este unul dificil şi necesită mai mult ca oricând implicarea asociaţiei. Cheia ieşirii din această situaţie o reprezintă în primul rând parteneriatele. Aceasta este strategia pe care voi încerca să o implementez, folosind experienţa mea de aproape 10 ani în ONG. Am alături o echipă de profesionişti cu experienţă, boardul asociaţiei, şi o breaslă întreagă pregătită să mă susţină. Împreună vom face lucruri frumoase pentru carte".
In ceea ce îl priveşte pe noul preşedinte, acesta are o experienţã de opt ani ca fundraiser, a absolvit Facultatea de Drept si a participat la numeroase proiecte civice, traininguri, parteneriate. De asemenea a  fost director executiv la Fundaţia "Principesa Margareta" a României, iar în prezent deţine şi funcţia de CEO la grupul editorial All, unul dintre principalii actori pe piaţa de carte din România.
Uniunea Editorilor din România (UER), care a fost înfiinţată în 1995, se bucurã de sprijinul a 53 de edituri membre, printre care se numără All, Niculescu, Corint, Paralela 45, Editura Didactică şi Pedagogică, iar în prezent coperă peste 80% din piaţa de carte şcolară din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu