sâmbătă, 19 mai 2012

Festivalul Luminii a ajuns în Capitală


Sâmbătă, începând cu ora 21.00, locuitorii Capitalei sunt invitați la Festivalul Luminii 2012 - ''Redescoperă frumuseţea lucrurilor simple''. Evenimentul organizat de către  "Cercetaşii României", îşi aşteaptă vizitatorii în Parcul Carol, anunță Agerpres.

Evenimentul îşi propune să ofere tinerilor posibilitatea de a vedea diferite forme de artă şi de asemenea, de a participa la acestea. Toți cei interesați de această acțiune sunt aşteptați, iar organizatorii promit că timp de două ore, bucureştenii vor putea să se deconecteze de la stresul de zi cu zi şi vor avea posibilitatea de a se bucura de atmosfera creată.
Festivalul este împărțit în mai multe zone de program, printre care se vor regăsi jocurile cercetăşeşti, potrivite pentru fiecare, dar şi o expoziţie cu desene ale micilor cercetaşi. In plus, festivalul oferă şi câteva informații despre ''cercetăşie'', precum: informaţii de la înfiinţarea organizaţiei, în 1923, până în prezent. Pe lângă aceasta, vor putea fi admirate uniforme de cercetaşi, fotografii de la activităţi sau construcţii de câmp şi noduri, adaugă Agerpres.
Timp de două ore, vizitatorii se vor bucura să asculte şi muzica oferită de către atelierele de cântece cercetăşeşti. Mai mult decât atât, în timpul festivalului va avea loc şi un concert de muzică folk-rock unplugged. De asemenea, cei curioşi, vor putea să se fotografieze îmbrăcați în cercetaşi, prin sprijinul oferit de către Photo World. Cei care doresc să îşi transmită gândurile, vor avea posibilitatea de a le scrie pe un panou, panou care are rolul de a aduce zâmbete pe chipurile oamenilor.
Atracția principală a festivalului este reprezentată de către luminile şi umbrele incluse în faimoasele jonglerii cu foc. In Bucureşti, numărul lumânărilor aprinse, de 200.000, va ajuta la creşterea numărului cutiuţelor ce vor lumina România în timpul acestei ediţii.
Evenimentul este organizat de către Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" şi Primaria Capitalei şi are scopul de a-i ajuta pe cetățeni să înțeleagă care sunt adevaratele bucurii ale vieții şi de a-I scoate din rutina zilnică, preț de câteva ore.

2 comentarii: