luni, 7 mai 2012

Sorin Oprescu doreşte ca 9 mai să fie zi liberă


Elevii şcolilor din Capitală au motiv de bucurie. Aceasta a fost prilejuită de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a afirmat că în data de 9 mai, cursurile se vor suspenda, anunță Mediafax. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că această decizie a fost luată ca urmare a importanței zilei de 9 mai. In această zi, la Bucureşti, va avea loc Finala Ligii Europa. 

"Conducerile unităţilor de învăţământ vor lua măsuri pentru recuperarea intensivă a materiei, astfel încât să fie asigurată parcurgerea integrala a programelor şcolare până la sfârşitul anului şcolar", a anunțat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, într-un comunicat de presă.
Solicitarea înaintată de către primăria Capitalei a precizat că aceasta întrerupere de cursuri va ajuta la o mai bună organizare a evenimentului, prin fluidizarea traficului, având în vedere numărul mare de suporteri care vor însoţi cele două echipe finaliste şi de asemenea numărul mare de turişti care vor vizita Capitala.
De asemenea, această decizie a fost încredințată şi de către Ministerului Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care au fost de acord cu ziua liberă de 9 mai, pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală, precizând că municipalitatea ia toate măsurile pentru ca sosirea celor câteva zeci de mii de turişti să nu blocheze Bucureştiul, adaugă Agerpres.
Meciul din ziua de 9 mai, care reprezintă Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programat la 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmis în direct de Pro TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu