miercuri, 2 mai 2012

Noi îmbunătățiri pentru cetățenii bucureşteni


Cetățenii Capitalei se vor bucura de un trafic mai fluidizat, prin intermediul Pasajului Pipera. Sorin Oprescu, actualul primar general al Capitalei, a declarat că traficul de pe Pasajul Pipera va fi deschis luni, "într-o oră, două", după ce reprezentantul constructorului a dat asigurări că lucrările sunt finalizate 100% din punct de vedere rutier, anunță Mediafax.

Strada Nicolae Caramfil, care redă accesul către Pasajul Pipera a fost luată cu asalt, astăzi, de către edilul Capitalei, dar şi de reprezentanții constructorului şi de jurnalişti, care au ascultat cu toții explicaţiile privind stadiul lucrărilor. Cel mai curios a fost însuşi primarul general, care a stat de vorbă cu şeful lucrării, liniştiindu-l că pasajul va fi deschis luni, "într-o oră, două".
"Gata. Îi dăm drumul, de luni, într-o oră, două. N-am venit să fac poze, staţi în stânga, în dreapta. Nu vreau cu panglici", le-a mărturisit primarul jurnaliştilor care îl întrebau dacă inaugurează pasajul.
In aceeaşi zi şi la acelaşi eveniment, primarul a fost cel care a trebuit să răspunda şi întrebărilor cetățenilor, dar şi curios să afle cum vor decurge anumite lucruri. Astfel, Oprescu a fost oprit de o femeie care a reclamat că strada pe care locuieşte nu are apă şi canalizare. "Sora mea, se rezolvă. Îi dau drumul la circulaţie aici şi după aia rezolvăm şi asta", i-a spus edilul femeii, continuând: "Tu vezi să mergi la vot!", adaugă Mediafax. De asemenea, un punct important l-au reprezentat şi viitoarele standarde ale pasajului. Primarul l-a întrebat pe reprezentantul constructorului dacă au fost instalate panouri antizgomot, ca pe Pasajul Basarab, şi "ochişori", referindu-se la semnalizatoarele reflectorizante din asfalt, şi s-a interesat, de asemenea, dacă au fost plantaţi copaci în zonă.
Pasajul are o lungime de peste 700 de metri, din care partea suspendată are 485 de metri. De asemenea, Pasajul Pipera, pe care municipalitatea anunţase că îl va inaugura spre finalul anului trecut, a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte, ne informează Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu