marți, 15 mai 2012

Martin Harris laudă progresele României


Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris a declarat despre Guvernul Ponta, faptul că acesta “a început cu dreptul”. Această afirmație este făcută dupa ce noul Guvern a continuat proiectul privind politicile economice ale României, în cadrul Acordului cu FMI, BM şi CE, conform Mediafax.

Intr-un comentariu adăugat pe blogul personal, Martin Harris afirmă: "Acordul cu FMI indică ceea ce România are de făcut, atât în privinţa consolidării fiscale şi reformelor structurale, dar şi pentru crearea unei căi spre creşterea economică sustenabilă". Tot în această postare, ambasadorul Marii Brtianii la Bucureşti aminteşte şi de vizita de săptămâna trecută a delegației FMI, realizată în țara noastră.
"Într-o perioadă de incertitudine în economia Europei, asigurarea că România rămâne în Acordul cu FMI este importantă pentru investitori şi partenerii internaţionali ai ţării. Aşa cum a punctat Jeffrey Franks de la FMI în concluziile misiunii sale prezentate săptămâna trecută, priorităţile acum sunt continuarea reformelor în zona companiilor de stat şi obţinerea unor noi progrese în reducerea arieratelor guvernamentale", adaugă Martin Haris.
Printre laudele aduse, se remarcă şi cea care priveşte adoptarea unanimă de către Parlamentul României a legii care implementează noul Cod de Procedură Civilă. "Aceasta era una dintre principalele cerinţe în efortul României de a reforma sistemul judiciar şi de a combate corupţia desfăşurate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE. Consider această reformă fundamentală pentru că adaugă la fundaţia unei economii de succes şi unei funcţionări eficiente a statului", conform spuselor ambasadorul Marii Britanii.
La finalul comentariului său, Martin Harris este de părere că toate progresele care s-au realizat până acum în România, trebuie să continue: "Una dintre priorităţile principale ale Guvernului ar fi şi să asigure că toate aceste evoluţii vor continua", se arată la finalul declarației lui Martin Harris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu