vineri, 25 mai 2012

Scrisoarea care susţine aderarea României la Schengen


Oficialii prezenţi la Reuniunea ministerială a Forumului Salzburg de la Praga, au semnat o scrisoare prin care se suţine aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, anunţã Mediafax. La acest eveniment a participat şi Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen, conform unui comunicat al MAI.

Conform comunicatului remis, aceastã scrisoare este adresată preşedinţiei daneze şi cipriote a Consiliului UE şi a Comisiei Europene. In plus, documentul susţine faptul ca la Consiliul JAI din septembrie, România şi Bulgaria să obţină o decizie faborabilă în privinţa aderării la spaţiul Schengen.
"Miniştrii au semnat şi Declaraţia comună prin care au exprimat susţinerea pentru adoptarea Pachetului Guvernanţa Schengen, ca instrument de întărire a regulilor care guvernează spaţiul de Libertate, Securitate şi Justiţie, fiind subliniată necesitatea implementării, în continuare, a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, precum şi necesitatea întăririi măsurilor de combatere a criminalităţii informatice ca mijloc de implementare a strategiei UE privind securitatea internă" , au menţionat în comuniatul remis.
In perioada 24 - 25 mai, în cadrul Reuniunii ministeriale a Forumului de la Salzburg, care s-a desfăşurat la Praga, s-a semnat şi un Acord în domeniul cooperării privind protecţia martorilor.
Deoarce Olanda s-a opus aderării, aceasta nu a mai putut fi considerată ca fiind valabilă, urmând ca decizia finală să fie luată "în septembrie 2012", adaugă documentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu